Nedgravning af jordvarmeslanger

Nemt, hurtigt og gratis

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på nedgravning af jordvarmeslanger

Søger du hjælp til nedgravning af jordvarmeslanger, er du kommet til det rette sted. På siden her kan du bestille 3 tilbud på opgaven fra firmaer, der er klar til at byde ind på opgaven. Det er gratis og uforpligtende at indhente disse tilbud.

Dertil bliver du klogere på, hvordan nedgravning af jordvarmeslanger foregår, og hvad du skal overveje, inden du går i gang. Siden indeholder reklamelinks.

Jordvarmeslanger der er nedgravet

Hvorfor nedgravning af jordvarmeslanger?

Jordvarmeslanger er en essentiel del af et jordvarmeanlæg i et horisontalt system. Slangerne nedgraves i en dybde, hvor der altid findes naturlig varme. Slangerne er i stand til at absorbere denne varme fra jorden og sende den videre til husets varmeanlæg. Der findes også lodrette jordvarme systemer. Her bores denne del ned fremfor at nedgrave slangerne i et horisontalt system.

Fordele ved jordvarme

Miljøvenlig opvarmning

Jordvarme udnytter vedvarende energi fra jorden, hvilket reducerer CO2-udledningen markant sammenlignet med fossile brændstoffer.

Billig varme

Selvom installationen kan være dyr, betaler investeringen sig over tid gennem lavere varmeregninger. Et godt anlæg der er etableret korrekt, kan opnå besparelser på op til 70 % af din varmeregning. Selvom prisen på nedgravning af jordvarme ligger på omkring 150.000 kr. og op, så kan det i mange tilfælde godt betale sig, fordi det er en langsigtet investering.

Stabil varmeforsyning

Jordvarme giver en konstant varmeforsyning hele året rundt, uanset vejret.

Lav grad af vedligehold

Jordvarmeanlæg kræver minimal vedligeholdelse og har en lang levetid.

Typiske priser på nedgravning af jordvarme

Priserne herunder er vejledende og svinger fra firma til firma. Det er inkl. nedgravning og montering af anlægget.

Husareal på 200m2 – regn med 150-180.000 kr.
Husareal på 300m2 – regn med 190-210.000 kr.

Vil du have hjælp til opgaven, kan du få hjælp til at finde den rette installatør her. Via 3byggetilbud kan du bestille 3 uforpligtende tilbud fra firmaer i dit område, der kan hjælpe dig med opgaven.

Sådan foregår processen med nedgravning af Jordvarmeslanger

 

Indledende analyser og godkendelser

Før nedgravningen skal du der foretages en jordbundsanalyse for at sikre, at din jord er egnet til jordvarme. Består jordbunden af stærkt sætningsgivende jordarter, kan det være nødvendigt at sikre ledningerne imod skader ved at forstærke området med f.eks. sand. 

Husk også at samle information omkring afstandskrav og at indhente nødvendige tilladelser før arbejdet går i gang. Der skal altid indhentes tilladelse fra kommunen omkring et jordvarmeanlæg. Det firma du hyrer til opgaven, vil hjælpe med denne del. 

Dimensionering af anlægget

Inden nedgravning, skal den nødvendige længde af slanger beregnes. Det er baseret på dit hjems opvarmningsbehov og jordens termiske egenskaber.

Slangerne graves ned i render med en afstand på ca. 1,2 meter mellem slangerne, og svarende til et område der er 2-2,5 gange så stort som det boligareal, der skal opvarmes. Det vil sige, er din bolig på 100m2, så skal nedgravningsarealet være mindst 200m2.

Som du kan se, kræver det en del plads at få nedgravet jordvarmeslanger. Hvis pladsen er trang, kan et alternativ være at få slangerne gravet ned i to lage eller få etableret et vertikalt jordvarmeanlæg. Din installatør vil komme med rådgivning og vejledning til det bedste anlæg for dig. 

Selve nedgravningen af slangerne

Der er et par forskellige metoder til nedgravning af slangerne. Jordslangerne kan enten pløjes ned eller graves ned i horisontale render. Metoden afgøres af firmaet, du hyrer til opgaven.

Ved horisontal nedgravning, starter man med at grave render i jorden som tjekkes for sten og skarpe objekter, der kan skade slangerne. Skal der nedgraves flere slanger eller kredse, nedgraver man ofte en brønd til at samle dem i. Hovedrøret føres hen til bygningen, hvor slangerne skjules med en inddækningskasse. Jorden påføres igen og området genetableres som det var før (dette er dog ofte ikke med i prisen).

Sparetip

Sparetip: Få den bedste pris på nedgravning af jordvarme

Er du interesseret i at få installeret et jordvarmeanlæg og få hjælp til nedgravning af slanger, så kan vi hjælpe dig med at finde den helt rette installatør. På under ét minut kan du udfylde en formular på 3byggetilbud og derefter modtage op til 3 tilbud på nedgravning af jordvarme. Du undgår dermed selv at skulle finde og kontakte installatører, da vil kontakte dig direkte.

Takker du ja til et af disse tilbud, har 3byggetilbud din ryg med en gratis enterprisegaranti på 35.000,-

 

Når anlægget er etableret

Det er vigtigt at bemærke at når jordvarmeanlægget er etableret, må det efterfølgende ikke overdækkes eller bebygges. Du skal derfor sikre dig at der ikke er fremtidige planer med området, hvor anlægget er nedgravet.

Sådan bestiller du tilbud på nedgravning af jordvarme

Vi anbefaler 3byggetilbud hvor du nemt, gratis og uforpligtende kan bestille tilbud hos jordvarmeinstallatører i dit område. På den måde er det nemt for dig at finde det rette firma til opgaven og den bedste pris.

Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk

  • Det er gratis og uforpligtende at hente 3 tilbud
  • Hurtigt klaret – tager kun 5 min. at bestille tilbud
  • Du kan spare mange penge og finde den bedste kandidat til jobbet
  • Gratis entreprisegaranti på 35.000 kr. for private der vælger en håndværker via 3byggetilbud.dk

Hvordan Fungerer Jordvarme?

Jordvarmeanlæg fungerer ved at udnytte den konstante temperatur i jorden. Et lukket system af jordvarmeslanger (kaldet kollektorer) graves ned i jorden. Gennem disse slanger cirkulerer en væske, som absorberer varme fra jorden. Væsken transporteres derefter til en varmepumpe, som øger temperaturen og fordeler varmen til hjemmets varmesystem. 

I hvilken dybde skal jordvarmeslanger nedgraves?

Nedgravningsdybden afhænger både den benyttede nedgravningsmetode men også af din jord. Lerjord har f.eks. et bedre varmeoptag end sandet jord. Jordvarmeslangerne graves typisk ned i en dybde på 1-1,5 meter. I den dybde findes en stabil temperatur på omkring 8-12 °C hele året. Dette er ideelt til at udnytte jordvarmen til opvarmning af din bolig.

Hvor længe holder jordvarmeslangerne?

Slangerne har en holdbarhed på omkring 40-50 år. Det vil sige, at det blot er ved etablering af anlægget at det er nødvendigt med gravearbejde. Herefter kan anlægget serviceres og vedligeholdes uden at genopgravning er nødvendigt.

Hvad er afstandskravene til anlægget?

Før arbejdet påbegyndes, er det vigtigt at have styr på afstandskrav, og om du har et areal, der imødekommer dette. Der er krav til ting som afstand til skel, slangedybde, slangeafstand, afstand til bærende fundamenter og afstand til kloak, vand og ledninger. Hvis du er i tvivl, bør du konsultere en fagmand inden arbejdet påbegyndes.

Regler og lovgivning omkring jordvarmeanlæg

Du kan læse mere om regler for etablering af jordvarme i jordvarmebekendtgørelsen, som du finder her.