Hvad er prisen på tilslutning til offentlig kloak?

Nemt, hurtigt og gratis

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tilslutning til offentlig kloak

Skal du tilsluttes offentlig kloak – for eksempel i forbindelse med nybyggeri, renovering eller måske fordi kommunen laver forbedringer på spildevandsafledningen og derfor pålægger dig et krav om tilslutning til den offentlige kloak? Så vil du selv skulle udføre en del af arbejdet og dermed hyre en autoriseret kloakmester ind. På sider her bliver du klogere på priser og vigtige overvejelser i forbindelse med tilslutningen.

Du kan nemt indhente 3 tilbud på tilslutningsarbejdet fra en autoriseret kloakmester. Det er gratis og uforpligtende – og kan spare dig en del penge.

Hvis din ejendom skal tilsluttes offentlig kloak, så er der tilslutningspligt, når der er ført stik frem til din grundgrænse.

Hvordan fordeles udgifterne til arbejdet?

Din kommune afholder udgifterne til etablering af hovedkloak frem til din grund samt til etablering af spildevandsstik til din ejendom.

Du skal betale et tilslutningsbidrag, for at blive tilsluttet offentlig kloak. Beløbet varierer fra kommune til kommune.

Derudover skal du selv betale for at få udført kloakarbejdet på egen grund. Her skal dit husspildevand ledes over til den nye skelbrønd.

Det er vigtigt at bemærke at arbejdet på din egen grund skal udføres af en autoriseret kloakmester. Denne vil kunne rådgive dig omkring regler og andre forhold inden arbejdet påbegyndes.

Du kan finde og få tilbud fra lokale kloakmestre på siden her.

Hvornår skal du sørge for at arbejdet udføres?

Når din kommune har udført arbejdet med etablering af spildevandsstik til din ejendom, vil du får en klarmelding. Du kan herefter vælge straks at kontakte en autoriseret kloakmester og få udført arbejdet på egen grund. Dette arbejde er som tidligere nævnt, tilslutning af spildevandsafløb fra din ejendom til det nye kloakstik.

Du kan også vælge at afvente et påbud fra din kommune om at tilslutte dig det nye kloakstik. Herefter har du 12 måneder til at få kloakarbejdet på egen grund udført.

Husk at færdigmelde arbejdet når det er udført på din grund

Det er først når arbejdet færdigmeldes at sagen afsluttes hos kommunen. Derfor skal du huske at sende færdigmeldingen til kommunen. Din kloakmester vil kunne stå for dette arbejde, så sørg for at have en dialog omkring dette med den valgte kloakmester.

 

Faktorer, der påvirker prisen på tilslutning

 

Ejendommens placering

Prisen for tilslutning til offentlig kloak kan variere afhængigt af ejendommens geografiske beliggenhed. Nogle områder kræver mere komplekse kloaksystemer, hvilket kan påvirke omkostningerne.

Ejendommens størrelse og type

Der er forskellige priser i forhold til om der er tale om tilslutning til bolig eller erhvervsejendom. Dertil har størrelsen også betydning. Større ejendomme kræver ofte mere omfattende kloaksystemer, hvilket kan øge omkostningerne.

Eksisterende kloaksystem

Hvis der allerede er eksisterende kloak på din ejendom, kan det reducere omkostningerne ved tilslutningen. Er der ikke et brugbart eksistende kloaksystem, vil prisen være derefter.

Jordbundsforhold

Jordbundsforholdene omkring ejendommen kan påvirke, hvor nemt eller svært det er at installere kloaksystemet. Hård jord kan gøre gravearbejdet mere udfordrende og dermed dyrere.

Priseksempler på tilslutning til offentlig kloak

Tilslutningsbidraget varierer fra kommune til kommune og ligger ofte på 65-75.000 kr. Spørg din kloakmester eller din kommune.

Arbejdet på din grund afhænger af mange forhold. Her kan du indhente tilbud fra din kloakmester for at få et overblik.

Sådan finder du en kloakmester og bestiller tilbud på tilslutning til offentlig kloak

Vi anbefaler 3byggetilbud hvor du nemt, gratis og uforpligtende kan bestille tilbud hos kloakmestre i dit område. På den måde er det nemt for dig at finde det rette firma til opgaven og den bedste pris.

Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk

  • Det er gratis og uforpligtende at hente 3 tilbud
  • Hurtigt klaret – tager kun 5 min. at bestille tilbud
  • Du kan spare mange penge og finde den bedste kandidat til jobbet
  • Gratis entreprisegaranti på 35.000 kr. for private der vælger en håndværker via 3byggetilbud.dk

Sådan holder du prisen nede

Forstå lokale regler og forskrifter

Før du starter tilslutningsprocessen, er det afgørende at forstå lokale regler og forskrifter. Rådfør dig med kloakmesteren og kommunen for at undgå bøder og ekstra arbejde.

Sammenlign priser fra forskellige kloakmestre

Indhent tilbud fra flere kloakmestre for at sammenligne priser og tjenester. Dette kan give dig mulighed for at vælge den mest bedste løsning og der er mange penge at spare på gravearbejde og tilslutning. På siden her er det gratis og uforpligtende at indhente 3 tilbud på tilslutning til offentlig kloak.

Planlæg i god tid

At planlægge tilslutningen i god tid kan give dig mulighed for at forhandle bedre priser og undgå akutte løsninger, der kan øge omkostningerne.