Dræning af grund

Nemt, hurtigt og gratis

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på dræn af din grund

Søger du hjælp og gode råd til dræning af en grund? Så er du kommet til det rette sted. Her kan du læse mere om de forskellige metoder til at fjerne overskydende vand fra din grund.

Har du brug for hjælp til opgaven, kan du nemt hente 3 tilbud fra firmaer i dit lokalområde. Det er gratis og uforpligtende at indhente disse tilbud.

Nedgravning af dræn af grund og græsplæne

Find den type dræn der passer til forholdene på din grund

 

Det er vigtigt først at faststille, hvorfor oversvømmelserne er opstået på din grund og om der er risiko for at det skader dit hus. Dette har indflydelse på, hvilken type dræn du kan vælge for at få bugt med problemet. Her er nogle forskellige typer dræn der kan løse problemet.

 

Omfangsdræn beskytter huset

Står vandet højt omkring dit hus, så kan omfangsdræn være den rigtige løsning. Dog bør du også her undersøge, hvad fugtproblemerne skyldes inden du etablerer drænet. Hvis du oplever fugtproblemer i huset, bør det udelukkes at det skyldes brud på eksisterende rør.

Er problemerne opstået midlertidigt på grund af megen regn, så er det heller ikke sikkert at omfangsdræn er den rigtige løsning.

Er fugtproblemerne derimod vedvarende, så vil nedgravning af omfangsdræn i mange tilfælde være den helt rigtige løsning. Læs mere om nedgravning af omfangsdræn.

Det er vigtigt at tale med en fagperson omkring fugtproblemerne omkring hus – for at sikre at der ikke opstår skade og for at sikre, du får etableret den rigtige drænløsning.

3byggetilbud.dk kan du få hjælp til at finde den håndværker, der kan hjælpe dig med at stille en diagnose og få løst problemet. Også selvom det viser sig at nedgravning af drænrør ikke er løsningen.

Dræning af grunden med drænrør

Rørdræning etableres ved at grave parallelle grøfter med passende dybde, afstand og fald. I grøfternes bund læg­ges drænrør, enten af tegl eller plast­materiale. Herefter tildækkes grøfter­ne med grus, ral eller jord. Vandet kan nu sive ind i drænrørene og flyde bort i rørenes faldretning.

Hvis man ønsker at etablere drænrør på grunden, er det vigtigt at rørene graves ned i frostfri dybde for at undgå, at rørene frostsprænges. Dette er ca 1 meters dybde og denne dybde sikrer også at rørene ikke ødelægges af rødder.

Ønsker du denne løsning til dræning af din grund, bør du kontakte en autoriseret kloakmester der kan bistå med rådgivning om placering og korrekt etablering samt indhentning af tilladelser.

 

Sparetip

Sparetip: Få den bedste pris på dræning af din grund

Vi anbefaler altid vores læsere at indhente mindst 3 tilbud på opgaven. Der kan være rigtigt mange penge at spare og du vil kunne finde den rette mand til opgaven. På 3byggetilbud.dk kan du hente 3 uforpligtende tilbud. Takker du ja til et af disse tilbud, har 3byggetilbud din ryg med en gratis enterprisegaranti på 35.000,-

Dræn af grund med grubning

 

Er dit problem med oversvømmelse opstået på en grund med nybyg eller et område med tung trafik, så kan problemet skyldes traktose. Det er jord der er så hårdt sammenpresset at vandet har svært ved at sive igennem.

Her kan det være nyttigt med grubning af området – det vil sige at løsne det øverste lag jord, så vandet kan sive igennem. Det kan måske løses ved at løsne de første 30-40 cm, men det kan være nødvendigt at løsne ned i 70-80 cm dybde. Spørg din fagmand til råds og få lagt en plan for løsning af problemet.

 

Dræning af grunden med en faskine

Faskinedræn kan anvendes til afvanding af grunde med meget dynd og dermed fare for, at drænene synker. Det kan med fordel også benyttes i områder med træer og buske. Her vil et rørdræn kunne gå i stykker på grund af forstoppelse fra rødder. Dertil kan det være en god idé på arealer, der skal drænes over frostfri dybde, fordi faskiner ikke sprænges af frost.

Nedgravning af faskiner er en god og forholdsvist simpel løsning, Du skal dog stadigt søge tilladelse fra kommunen før du påbegynder arbejdet.

Du bør altid få en fagmand involveret i projektet, da tilslutningen kræver, at arbejdet udføres af en autoriseret kloakmester. Din kloakmester vil ligeledes kunne hjælpe med at finde den bedste placering af faskinen for bedst dræning af din grund. Ønsker du selv at stå for gravearbejdet, er dette ofte en mulighed – med vejledning fra en fagmand.

Nedgravning af faskine

Sådan bestiller du tilbud på nedgravning af dræn

Vi anbefaler 3byggetilbud hvor du nemt, gratis og uforpligtende kan bestille tilbud hos kloakmestre i dit område. På den måde er det nemt for dig at finde det rette firma til opgaven og den bedste pris.

Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk

  • Det er gratis og uforpligtende at hente 3 tilbud
  • Hurtigt klaret – tager kun 5 min. at bestille tilbud
  • Du kan spare mange penge og finde den bedste kandidat til jobbet
  • Gratis entreprisegaranti på 35.000 kr. for private der vælger en håndværker via 3byggetilbud.dk

Overlad større dræningsopgaver til fagpersoner

 

Er der tale om et større dræ­ningsarbejde, er det vigtigt, du har professionelle på projektet. Det skyldes at dræning kræver stor teknisk ind­sigt. Dertil vil et større dræningsprojekt nor­malt kræve myndigheders godkendel­se ifht. afledning af vandet.

Før dræning af grunden påbegyndes, skal der laves en forundersøgelse hvor problemet kortlægges. Det bedste tidspunkt på året til forundersøgelsen er det tidlige for­år, hvor det nemmest fastsættes, hvilke dele af grunden der bør drænes.

 

Det kan være en god idé med dræn for at sikre dit hus

Hvis vandet står højt på din grund i nærheden af dit hus, kan det være en rigtig god investering at få lagt et dræn. Står vandet for højt omkring huset, så kan det føre til fugt og i værste tilfælde til oversvømmelse. Har du oplevelser med at vandet står højt på grunden om vinteren og at det dræner meget dårligt i de våde perioder, så bør du overveje nogle drænløsninger. Meget tyder på at vi i stigende grad oplever større mængder nedbør.

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor er våd jord et problem?

Når jordens små hulrum er fyldt op af vand, betyder det at der ikke er meget ilt i jorden. Planternes rødder har behov for ilt for at trives og gro. I værste fald kan de drukne hvis der er meget vand over en længere periode. I bedste fald trives de dårligt.